Volg ons op sociale media

Garantie bijkopen vaak overbodig

Geplaatst op 16 april 2009 om 11:41

“Garantie bijkopen vaak overbodig: Consumenten hebben wettelijk recht op gratis reparatie of vervanging als een product het binnen twee jaar begeeft, en in veel gevallen ook daarna nog.

Het kan u vandaag bijna niet ontgaan zijn, de consumentenautoriteit attendeert vandaag ook uw klanten op hun wettelijk recht.

Nu.nl: "Garantie bijkopen vaak overbodig" , Telegraaf: "Bijgekochte extra garantie sigaar uit eigen doos"", NOS: "Extra garantie vaak niet nodig"".

Wat vertelt u straks aan uw klanten wanneer uw leverancier u in de steek laat?
In tegenstelling tot de landen om ons heen heeft Nederland de Europese rechtlijnen betreffende garantie niet overgenomen. Den Haag is wel bezig met een nieuw wetsvoorstel maar dat zal even op zich laten wachten. De geluiden uit de markt vragen nu om actie en wachten op Den Haag is niet langer een optie.

Op maandag 27 april introduceert ICTWaarborg het draaiboek garantie.
Dit draaiboek, inclusief voorbeeldbrieven, ondersteund u bij het aanspreken van uw leverancier bij garantieafwikkeling. Het helpt voorkomen dat u als verkoper beklemd raakt tussen de beschermde consument en de leverancier.

ICTWaarborg leden lijden schade door de onduidelijke regelgeving en worden regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd. Sommige leveranciers en fabrikanten verstoppen zich achter voorwaarden, of spreken over coulance, terwijl ze toch echt aansprakelijk zijn.
Waar kunt u uw schade verhalen? Hoe stel ik mijn leverancier aansprakelijk? Wie betaald de kosten van het retour sturen van een defect product? Vragen waar veel onduidelijkheid over bestaat, het gevolg is een vervelende discussie met de consument. De consument die, onder invloed van de overheid, ook nog eens steeds mondiger wordt.

Het beoordelen van wel of geen garantie is aan u, ook buiten de zovaak gehanteerde fabrieksgarantie van 1 jaar. Garantieafhandeling hoort bij het ondernemen, naast verkoper, boekhouder en techneut moet u dus ook enige juridisch kennis hebben.
Als u van mening bent dat het onder de garantie valt (non-conform is) dan moet uw leverancier wel meewerken.
Zaken waarbij we u graag ondersteunen!

Meer nieuws & blogs, april 2009

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73