Volg ons op sociale media

UPDATE: Verkoop extra garantie strafbaar

Geplaatst op 17 april 2009 om 07:11

Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit, was 16 april te gast in het radioprogramma Kassa Radio. In een interview met Felix Meurders ging mevrouw Hulshof dieper in op het bijkopen van extra garantie: “De consument heeft altijd recht op een goed product wat doet wat je daar redelijke wijs van mag verwachten en als dat niet het geval is heb je recht op kosteloos herstel en vervanging mits je dat product op een gewone manier gebruikt.” Extra garantie is dus niet nodig. “Als wij overtredingen vaststellen gaan wij boetes opleggen hiervoor”, “Je mag een wettelijk recht van de consument niet als een extraatje over de toonbank verkopen” Op de vraag of dit een verbod op extra garantie betekende antwoordde mevrouw Hulshof alsvolgt: “In feite is er dus al sprake van een verbod, omdat wij nu met de wet op de oneerlijke handelspraktijken in de hand deze praktijken een halt toe Kunnen roepen.” Bovendien kunnen consumenten die de folders (extra garantie bijkopen) aantreffen in de winkel dit melden bij ConsuWijzer.
Beluister de uitzending hier.

Meer nieuws & blogs, april 2009

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73