Volg ons op sociale media

Computerwinkels maken vuist tegen niet-willende leveranciers

Geplaatst op 28 april 2009 om 05:59

Hilversum, 27 april 2009 - Brancheorganisatie ICTWaarborg heeft vandaag het draaiboek garantie gepresenteerd. Onder de aanwezigen veel ondernemers maar ook de Consumentenautoriteit en Das Rechtsbijstand. Het draaiboek, inclusief voorbeeldbrieven waarmee niet-willende leveranciers kunnen worden aangesproken, ondersteunt computerwinkels bij het aanspreken van hun leveranciers bij garantieafwikkeling. Het helpt voorkomen dat de verkoper beklemd raakt tussen de beschermde consument en de leverancier. ICTWaarborg voorzitter Sander Vale: “Wat de Consumentenautoriteit is voor de consument willen wij zijn voor de ondernemer!”

Mede door de goede voorlichting van de Consumentenautoriteit maken steeds meer consumenten aanspraak op hun rechten na de garantieperiode maar binnen de economische levensduur. De al dan niet op handen zijnde recessie zorgt er bovendien voor dat de consument niet snel voor vervanging kiest wanneer een product zich nog binnen de economische levensduur bevindt.

Computerwinkels lijden schade door de onduidelijke regelgeving en worden door leveranciers regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd. Sommige leveranciers en fabrikanten verstoppen zich achter voorwaarden, of spreken bij het oplossen over coulance, terwijl ze toch echt aansprakelijk zijn. Waar kan de computerwinkel schade verhalen? Hoe stelt de winkel zijn leverancier aansprakelijk? Wie betaalt de kosten van het retour sturen van een defect product? Vragen waar veel onduidelijkheid over bestaat, het gevolg is een vervelende discussie met de consument.

Met het draaiboek waakt ICTWaarborg over de peilers van de organisatie: kwaliteit, kennis, service en betrouwbaarheid: afspraak is afspraak. Beweringen die ICTWaarborg niet zomaar doet; de bij ICTWaarborg aangesloten bedrijven werken eerlijk en integer. En ICTWaarborg kijkt over hun schouder mee, als extra zekerheid. Dat zorgt ervoor dat de consument de kwaliteit, kennis, service en betrouwbaarheid krijgt die hij/zij mag verwachten.

Brancheorganisatie ICTWaarborg verwacht met de introductie van het draaiboek duidelijkheid te creëren voor zowel computerwinkel als leverancier met als doel de consument de service te bieden waar zij/hij recht op heeft!

Meer nieuws & blogs, april 2009

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73