Volg ons op sociale media

Rectificatie pixelgarantie: defecte pixel soms toelaatbaar afhankelijk van kwaliteit en de prijs

Geplaatst op 21 juli 2009 om 13:45

In 2007 noemde ICTWaarborg voorzitter Sander Vale pixelgarantie onzin, deze uitspraak was onterecht. Pixelgarantie is juist bij het goedkopere segment beeldschermen aan te bevelen. Tegenwoordig is pixeluitval niet meer nodig en kan een verkoper zich niet standaard beroepen op de stand van de techniek. Wel is de kwaliteit en de prijs van het beeldscherm van belang. Van een heel goedkoop beeldscherm mag u minder verwachten dan van een heel duur beeldscherm. Dit betekent dat u bij sommige beeldschermen rekening moet houden met de kans op pixeluitval. Welk aantal uitgevallen pixels toelaatbaar is, is afhankelijk van de omstandigheden van het geval, zoals het merk en de prijs van het beeldscherm."

De winkelier heeft echter de verplichting om een beeldscherm te leveren dat aan de overeenkomst beantwoordt. Dit wordt ook wel de conformiteitseis genoemd. De, inmiddels opgeheven, geschillencommissie computers vond dat de koper geen pixel defecten hoeft te verwachten, tenzij de verkoper aantoonbaar voor de koop heeft gewaarschuwd voor het eventueel aanwezig zijn van dode pixels. De winkelier heeft de wettelijke dwingende verplichting om het beeldscherm te moeten vervangen wanneer dit niet aan de overeenkomst beantwoordt.

Meer nieuws & blogs, juli 2009

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73