Volg ons op sociale media

Ballmer lanceert Windows 7 voor zakelijke markt

Geplaatst op 8 oktober 2009 om 06:41

Microsoft brengt Windows 7 wat eerder uit voor de zakelijke markt. Ceo Steve Ballmer geeft vandaag de aftrap in Den Haag, ook voor Server 2008 R2 en Exchange 2010. Microsoft benadrukt daarbij de mogelijkheden voor zakelijk gebruik. Dat betreft - net als bij Vista - onder meer efficiënter werken, beter beheer en betere beveiliging. De opvolger voor Vista heeft ook andere nieuwe snufjes, zoals een vpn-vervangende Microsoft-techniek. Daarvoor is wel een server met de nieuwste versie van Windows Server 2008 vereist. Die Release 2 wordt ook door ceo Ballmer gelanceerd in Den Haag.

Formaliteit
De lancering voor de zakelijke markt is vooral een formaliteit. De definitieve uitvoering van Windows 7 is namelijk al sinds begin augustus beschikbaar voor zakelijke klanten. Die rtm (release to manufacturing) is te downloaden voor leden van diverse Microsoft-programma's, waaronder het MSDN-netwerk voor ontwikkelaars, Microsoft Connect, de TechNet-dienst voor beheerders, de Springboard-site voor ict-professionals en de Volume Licensing-contracten voor grote bedrijven.

De wereldwijde lancering van Windows 7 voor consumenten gebeurt op 22 oktober. Vier dagen later houdt de NGN (Netwerk Gebruikersgroep Nederland) een 'deployment day' waarbij weer de zakelijke gebruiker aan bod komt.
Bron: Webwereld

Meer nieuws & blogs, oktober 2009

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73