Volg ons op sociale media

ICTWaarborg: curator moet website failliete winkel sluiten

Geplaatst op 4 november 2009 om 11:39

De brancheorganisatie voor computerwinkels ICTWaarborg is verontwaardigd over het feit dat een curator de website van een failliete winkel in de lucht houdt alsof de winkel nog bestaat. Dit gebeurt nu met de website van Update Computers uit Drachten. De rechtbank heeft de winkel op 20 oktober failliet verklaard en Dorhout Advocaten als curator aangesteld, maar nog steeds kunnen er via de website bestellingen worden geplaatst en afgerekend.

"Een belachelijke zaak", vindt Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg. "Op die manier worden consumenten volkomen op het verkeerde been gezet. De website (mirror) had gewoon non-actief moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Er staat zelfs geen enkele mededeling op dat het bedrijf failliet is. Mensen die zich nu door een mooie aanbieding laten verleiden, doen een bestelling en betalen online. Dat geld valt in de failliete boedel en zijn ze dus kwijt. Zulke klanten voelen zich opgelicht en dat kan ik me voorstellen. Ik vind het zeer laakbaar dat een curator, onder wiens verantwoordelijkheid het bedrijf valt, dit toelaat."

Door de handelwijze van de curator wordt het imago van webwinkels volgens ICTWaarborg buiten hun schuld beschadigd. De brancheorganisatie buigt zich over de vraag wat hiertegen is te doen.
update: Website is inmiddels offline gehaald. Mocht u gedurende de periode vanaf 20 oktober 2009 via de webwinkel van Update Computers BV bestellingen hebben geplaatst en betaald dan zullen bestellingen in verband met het faillissement niet worden uitgevoerd. Vooruitbetaalde bedragen zullen worden geretourneerd. Behoort u tot deze groep, dan wordt u verzocht contact op te nemen met Dorhout Advocaten.

Meer nieuws & blogs, november 2009

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73