Volg ons op sociale media

OndernemersPC nu landelijk verkrijgbaar

Geplaatst op 23 november 2009 om 07:53

Hilversum, 23 november 2009 – PC’s en notebooks met het keurmerk ‘OndernemersPC’ zijn vanaf vandaag via meer dan 100 resellers landelijk verkrijgbaar. Afgelopen maart is namens de Stichting OndernemersPC het keurmerk ‘OndernemersPC’ gepresenteerd. Na een aanloopfase zijn de afgelopen maanden de norm en certificeringen voor het keurmerk aangescherpt. Daarnaast is deze periode benut om te onderzoeken hoe het keurmerk het beste in het verkoopkanaal kan worden gepositioneerd. Sander Vale, voorzitter van de Stichting OndernemersPC: “We zien dat de OndernemersPC duidelijk aanslaat bij ondernemers én bij resellers. Er zijn nu meer dan honderd verkopende partijen, van computerwinkels tot kleine zakelijke resellers en webwinkels.

De OndernemersPC is een veilige PC met soft- en hardware specificaties die voldoet aan de eisen voor de kleinzakelijke markt. De combinatie van de juiste soft- en hardware zorgt ervoor dat voor deze doelgroep het optimale uit de PC kan worden gehaald. Men heeft hiermee een PC waarmee zorgeloos kan worden gewerkt, zodat de ondernemer zich kan richten op het ondernemen. Het keurmerk is een reactie op het probleem dat veel ondernemers een PC aanschaffen die achteraf niet blijkt te voldoen aan de voor hun onderneming vereiste software- en/of hardwarespecificaties.

Systeembouwers
De Stichting OndernemersPC is momenteel verder in gesprek met diverse Nederlandse systeembouwers over assemblage en verkoop van computers met het keurmerk. Alternate is de eerste Nederlandse systeembouwer die zich heeft aangesloten bij de Stichting en heeft de afgelopen maanden reeds diverse computers gebouwd en verkocht die voldoen aan de OndernemersPC-norm.

“Vanuit het midden- en kleinbedrijf hebben we veel positieve reacties gekregen over onze deelname aan de PC Koopwijzer voor ondernemers. Nu het concept van de PC, specifiek voor zakelijk gebruik, verder is ontwikkeld door de Stichting OndernemersPC zien we hiervan zeker de voordelen. Voor Alternate is deelname aan de Stichting OndernemersPC dan ook een verdere professionalisering en een positionering op de zakelijke markt”, zegt Mark Vrijvogel, Commercieel Directeur van Alternate Nederland.

Naast Alternate bestaat de Stichting OndernemersPC uit de volgende deelnemers: Acer, Dell, Fujitsu, Lenovo, Microsoft, NLCW en Toshiba, Dit aantal zal in de nabije toekomst verder worden uitgebreid.
Via http://www.stichtingondernemerspc.nl kunnen ondernemers advies inwinnen over de minimale software- en hardwarecriteria die van belang zijn voor hun bedrijf alsmede achtergrondinformatie over het initiatief.

Meer nieuws & blogs, november 2009

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73