Volg ons op sociale media

NLCW wordt ICTWaarborg

Geplaatst op 8 december 2009 om 13:41

Met ingang van 1 januari 2010 gaat de brancheorganisatie NLCW voortaan door het leven als ICTWaarborg. Niet zomaar een cosmetische aanpassing, maar een inhoudelijke waar niet alleen onze aangesloten bedrijven, maar zeker ook consumenten van profiteren. Was de NLCW er vooral voor de computerwinkel, ICTWaarborg behartigt ook de belangen van computerwebwinkels en kleine automatiseringsbedrijven. Daarnaast willen we voortaan vooral als waarborginstituut actief zijn voor de consument.

Garantie is een belofte, waarborg is een zekerheid
Daarmee wordt ingehaakt op wat de klant wil: zekerheid. En daar ontbreekt het vaak nog aan. Garantie is een belofte, waarborg is een zekerheid. Bedrijven kunnen wel garanties geven, maar helaas niet de zekerheid dat die beloften ook worden nagekomen als zij bijvoorbeeld noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Een waarborg kan alleen door een derde worden gegeven, die er voor instaat dat verantwoordelijkheden worden overgenomen en gedane beloften worden nagekomen. Die ‘herverzekering’ biedt ICTWaarborg haar aangesloten bedrijven voortaan.

Zekerheid over aanbetalingen, afspraken en garantieverplichtingen
Zo kunnen consumenten bij een faillissement van een aangesloten bedrijf van ICTWaarborg aankloppen bij de brancheorganisatie als zij al een aanbetaling hadden gedaan, er nog afspraken of garantieverplichtingen moeten worden nagekomen of wanneer het gaat om aansprakelijkheid als een gekocht product na de garantieperiode een mankement vertoont. Allemaal zaken waarbij de consument anders in de kou zou staan.

Onafhankelijke Geschillencommissie ICTWaarborg
Door een dergelijk vangnet te bieden krijgt de consument meer vertrouwen in het bedrijf waarmee hij zaken doet. Hij weet dat hij niet aan zijn lot wordt overgelaten als de nood aan de man is. Dat geldt ook als er een probleem is waar hij samen met zij leverancier niet uitkomt. In dat geval kan hij aankloppen bij de onafhankelijke Geschillencommissie ICTWaarborg.

Consument vriendelijke algemene voorwaarden en gedragscode
Voor de aangesloten bedrijven van de brancheorganisatie pakt de hele operatie alleen maar gunstig uit. Ondanks de toegevoegde waarde blijft de jaarlijkse bijdrage hetzelfde. Wel moeten de aangesloten bedrijven natuurlijk verklaren dat zij goede algemene voorwaarden zullen toepassen, de gedragscode van de brancheorganisatie accepteren en hun medewerking verlenen aan de geschillencommissie. Allemaal punten waarmee de branche uiteindelijk haar positie verstevigt, want het gaat om zaken waar de consument waarde aan hecht en die een betrouwbare uitstraling op hem hebben. De tijd van beloften is voorbij, vanaf 1 januari biedt ICTWaarborg zekerheid.

Meer nieuws & blogs, december 2009

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73