Volg ons op sociale media

OndernemersPC slaat aan

Geplaatst op 19 maart 2010 om 07:49

PC’s en notebooks met het keurmerk ‘OndernemersPC’ slaan aan bij zakelijke gebruikers. Ook melden steeds meer nieuwe leden zich aan bij de Stichting OndernemersPC, zoals RVO Trading, leverancier van ‘RealPC’ en zelf geassembleerde maatwerk-PC’s. Daarnaast hebben enkele grote PC-winkels interesse getoond in het lidmaatschap van de stichting.

 

Een jaar geleden is het keurmerk officieel geïntroduceerd, met aanbeveling van MKB Nederland. Deze organisatie ondersteunt het keurmerk van harte, omdat het voor kleinere ondernemingen van belang is dat een voor hen grote investering, zoals de aankoop van een PC, zich optimaal terugbetaalt in termen van efficiencyverbetering en verhoging van de productiviteit. Het keurmerk blijkt nu duidelijk te voorzien in een behoefte. Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland: “Het OndernemersPC-keurmerk is van groot belang voor MKB-bedrijven bij de keuze van de juiste PC.”

 

Sander Vale, voorzitter van de Stichting OndernemersPC: “We horen van onze leden dat de OndernemersPC duidelijk aanslaat bij de zakelijke gebruikers. Het keurmerk sluit aan bij hun behoefte. Dat blijkt ook uit de belangstelling voor de PC Koopwijzer die Microsoft als lid van de Stichting heeft ontwikkeld. Deze adviestool helpt ondernemers de juiste PC te kiezen en heeft sinds de introductie, in november 2009, al 35.000 koopadviezen gegeven.”

 

150% meer verkopen bij Alternate

Alternate, de eerste Nederlandse systeembouwer die zich heeft aangesloten bij de stichting, bouwt en levert verschillende computers die voldoen aan de OndernemersPC-norm.

 

“We leveren drie Alternate PC-systemen met het OndernemersPC-keurmerk, die speciaal zijn afgestemd op de verschillende behoeftes van ondernemers. Al deze computers zijn bovendien uitgerust met Microsoft Office en GDATA antivirus software. Tot nu toe hebben we 150% meer zakelijke PC’s verkocht, met de Alternate Mercurius als best verkochte OndernemersPC. Met het keurmerk geven we zakelijke klanten extra vertrouwen. Deelname aan de Stichting OndernemersPC is dus zeker van toegevoegde waarde voor de Business afdeling van Alternate,” zegt Mark Vrijvogel, Commercieel Directeur van Alternate Nederland.

 

Sander Vale vervolgt: “Ook bij de resellers neemt de belangstelling verder toe. We sturen veel informatiepakketten en er zijn steeds meer resellers die tot de stichting toetreden, zoals RVO Trading. Zij willen met het keurmerk hun portfolio uitbreiden en de ondernemer van dienst zijn.”

 

RVO Trading

Ron van Oeveren, algemeen directeur van RVO Trading: “De zakelijke markt is voor ons geen nieuw terrein en daarom hebben we doelbewust een keuze gemaakt voor het OndernemersPC-keurmerk. Onze RealPC’s en maatwerk-PC’s leveren we uit via dealers in heel Nederland. Zij kennen immers de markt. Met het keurmerk kunnen zij nu onze PC’s duidelijk profileren als zakelijke systemen die betrouwbaar zijn en van hoge kwaliteit. De computers worden voor de ondernemers uitgerust met Microsoft Office Small Business en antivirus software.”

 

De OndernemersPC is een veilige PC met soft- en hardware specificaties die voldoet aan de eisen voor de kleinzakelijke markt. De combinatie van de juiste soft- en hardware zorgt ervoor dat voor deze doelgroep het optimale uit de PC kan worden gehaald. Klik hier voor een fact sheet over de OndernemersPC.

Meer nieuws & blogs, maart 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73