Volg ons op sociale media

ICTWaarborg gaat samenwerking aan met HCC

Geplaatst op 20 juli 2010 om 09:53

ICTWaarborg is een samenwerking aangegaan met HCC, de vereniging van computergebruikers. ICTWaarborg biedt consumenten zekerheden om op terug te vallen wanneer er, na bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe computer, alsnog problemen ontstaan. Via de samenwerking zullen consumenten nog beter geïnformeerd worden over hun belangen.

Petra Claessen, directeur/bestuurder HCC: "De samenwerking met ICTWaarborg past goed binnen ons beleid waar we steeds meer aandacht besteden aan belangenbehartiging. Als HCC hebben wij een onderscheidend karakter en de zekerheden die ICTWaarborg biedt, zien wij als een kwaliteitskeurmerk dat daar naadloos op aansluit."

Signalerende functie
Claessen: "We weten heel goed wat er leeft onder de computergebruiker. HCC signaleert, activeert en brengt kennis en kunde bij elkaar. Samen met de kennis van ICTWaarborg kunnen we goed voor de belangen van elke computerconsument opkomen."

Dat laatste ziet Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg, als een gezamenlijk belang. "Natuurlijk vertegenwoordigen wij ICT-bedrijven, maar dat neemt niet weg dat we vinden dat iedere klant er recht op heeft zo goed en zo fair mogelijk te worden behandeld. Vandaar dat wij vergaande zekerheden bieden en mensen op onze website de Garantiewijzer kunnen doorlopen, waarbij ze in één oogopslag zien welke rechten ze hebben. Overigens zijn we van plan de zekerheden voor de consument in samenwerking met HCC in de toekomst nog verder uit te breiden."

ICTWaarborg biedt consumenten 7 zekerheden
ICTWaarborg geeft consumenten in aanvulling op de service van de aangesloten bedrijven zeven zekerheden die bedrijven vaak niet zelf kunnen bieden. Te denken valt aan bemiddeling bij problemen, een onafhankelijke geschillencommissie en consumentvriendelijke algemene voorwaarden. Gaat een bij ICTWaarborg aangesloten bedrijf failliet, dan zorgt ICTWaarborg ervoor dat de oorspronkelijke garantieverplichtingen worden nagekomen. Deze laatste zekerheid is uniek te noemen, want er is geen brancheorganisatie die dit doet.

HCC, de grootste computervereniging van Europa
Met ruim 115.000 leden is HCC de grootste computervereniging van Europa. Leden van HCC ontvangen informatie en advies op het gebied van computergebruik door middel van een site, een ledenblad, nieuwsbrieven en bijeenkomsten, trainingen en workshops door heel het land.

Meer nieuws & blogs, juli 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73