Volg ons op sociale media

Computerhulpen bieden consument voortaan meer zekerheid

Geplaatst op 14 september 2010 om 23:08

De belangrijkste organisaties die computerhulp aan huis verlenen, bieden consumenten voortaan meer zekerheid doordat zij zich hebben aangesloten bij de brancheorganisatie ICTWaarborg. In het totaal gaat het om meer dan 400 computerhulpbedrijven.
Onlangs werd al bekend dat de brancheorganisatie voor computerhulp BOCOH was opgegaan in ICTWaarborg. Doordat de organisaties DigiProfs, Experteam en GUIDION Computerhulp zich nu per 15 september ook bij ICTWaarborg hebben aangesloten, is de grootste brancheorganisatie voor computerhulp ontstaan.
 
Consumenten die gebruik maken van de diensten van deze aangesloten bedrijven krijgen voortaan de mogelijkheid bij problemen een beroep te doen op een onafhankelijke geschillencommissie. Daarnaast biedt de brancheorganisatie de consument hulp als een computerhulporganisatie en het daarbij aangesloten bedrijf niet meer zouden bestaan en er bijvoorbeeld nog garantieverplichtingen moeten worden nagekomen.
 
Maarten Roerink en Leo Helgers, directeur van respectievelijk GUIDION Computerhulp en Experteam, vinden de aansluiting bij ICTWaarborg een logische stap. "Een goed werkende computer en internet is inmiddels net zo belangrijk als een goed werkende de cv-ketel in de winter. En net zoals bij de cv-ketel, doe je voor goed onderhoud beroep op een vakman. Met de oprichting van de vakgroep ICTWaarborg Computerhulp willen wij consumenten de zekerheid van écht goede computerhulp bieden."
Roger Gösele van DigiProfs onderschrijft die mening. De aansluiting bij ICTWaarborg heeft volgens hem ook zonder meer te maken met de professionalisering van de branche. "Onderdeel daarvan is dat je je klanten zoveel mogelijk zekerheid wilt geven. En bij ICTWaarborg krijgt de consument zekerheden die zelfstandige ondernemers niet kunnen bieden."
 
Voor Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg, past deze nieuwe stap geheel bij de ontwikkeling van de brancheorganisatie. "Begin dit jaar zijn we gestart als waarborginstantie die consumenten zekerheden biedt. Dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, want steeds meer computergerelateerde bedrijven sluiten zich bij ons aan. Daardoor hebben we nu in september al meer dan het dubbele aantal leden dan eind vorig jaar."

Meer nieuws & blogs, september 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73