Volg ons op sociale media

ICTWaarborg wil oplichting via internet aan banden leggen

Geplaatst op 17 september 2010 om 12:48

Brancheorganisatie ICTWaarborg start samen met Perseuss een pilot ter voorkoming van betalingsfraude in online-omgevingen. Perseuss is een community die door het delen van de gegevens van bekende fraudeurs oplichting wil voorkomen. De schade van online creditcardfraude in Nederland wordt op tientallen miljoenen euro's jaarlijks geschat, waarbij webwinkels zijn regelmatig het slachtoffer zijn.

Momenteel komt het overgrote deel van de beschikbare informatie van Perseuss uit de toeristische industrie en van creditcard maatschappijen, maar men wil zich nu ook op nieuwe branches gaan richten. Vandaar dat in samenwerking met ICTWaarborg een pilot wordt gehouden onder een aantal van de grote webshops om te bekijken of het delen van informatie een positieve bijdrage kan leveren aan het voorkomen van fraude bij de leden.

"Betalingsfraude op internet komt helaas steeds vaker voor, wellicht in onze branche nog wel meer dan in andere branches. Computers zijn gewilde producten en online betaling met creditcards is meer regel dan uitzondering. Wij slaan dan ook graag de handen ineen om als branche een vuist te maken tegen creditcardfraude" aldus Mark Vrijvogel, Commercieel Directeur, Alternate Nederland.

Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg: "Consumenten of internetbendes doen via internet bestellingen en laten vervolgens na ontvangst van de producten de betaling terugdraaien via de creditcardmaatschappij. De webwinkelier moet dan maar bewijzen dat er daadwerkelijk sprake is geweest van een aankoop. Lukt dat niet dan draait hij op voor de kosten."

De pilot start begin oktober en zal 3 maanden duren, tijdens deze pilot kunnen de pilotdeelnemers zowel informatie onderling delen, als informatie van de overige gebruikersgroepen van Perseuss raadplegen.

Meer nieuws & blogs, september 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73