Volg ons op sociale media

Online verkopen afgelopen jaar gestegen

Geplaatst op 4 oktober 2010 om 11:56

De bestedingen bij Nederlandse webwinkels hebben dit jaar nog niet te lijden gehad onder de
economische crisis. In de eerste zes maanden van 2010 gingen de online aankopen door consumenten met 10 procent omhoog naar 3,85 miljard euro. Voor het hele jaar wordt eveneens een groei met 10 procent tot ruim 8 miljard euro verwacht.
Het totale aantal bestellingen op internet is in het eerste half jaar met 34 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dit kwam vooral doordat het aantal bestellingen per consument met 25 procent toenam. In mindere mate is de toename van het aantal internetkopers - met 7 procent naar 7,6 miljoen mensen - verantwoordelijk. Cumulatief hebben nu ruim 9 miljoen Nederlanders weleens wat gekocht op internet.

Doordat consumenten makkelijker en vaker achter de pc schuiven om iets te kopen, neemt het gemiddelde aankoopbedrag af. Lag dit in de eerste helft van 2009 nog op 145 euro, dit jaar daalde de aankoopsom met 17 procent tot gemiddeld 120 euro. Reizen blijven met 1,69 miljard euro het grootste afzonderlijke marktsegment binnen de online verkopen, al bleef de groei met 5 procent onder het gemiddelde. Daarna volgen telecom (0,44 miljard euro) en kleding (0,27 miljard euro).
De verkoop van producten groeit harder dan die van diensten, respectievelijk met 16 en 5 procent. Het aandeel van fysieke producten in de totale online verkopen groeide in een jaar van 46 naar 48 procent.

 

Meer nieuws & blogs, oktober 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73