Volg ons op sociale media

Windows 7 viert eenjarig bestaan

Geplaatst op 22 oktober 2010 om 13:03

Windows 7 viert vandaag zijn eenjarig jubileum. Het besturingssysteem van Microsoft werd vorig gelanceerd en is nu al binnen een jaar tijd 240 miljoen keer verkocht. Hierdoor is de software het snelst verkopende besturingssysteem ooit. Microsoft voorspelde al dat het besturingssysteem, ondanks de stille introductie,  een grote hit ging worden.

Een recente poll van ICTWaarborg-deelnemer Alternate leert dat drie op de vijf respondenten vindt dat Windows 7 perfect werkt. Bijna een kwart zegt dat Windows 7 veel beter is dan Vista, maar dat het nog iets makkelijker kan.

Behalve bij de consument slaat Windows 7 ook in het bedrijfsleven aan. Volgens onderzoek van IDC is 64 procent van de Nederlandse bedrijven bezig met een migratie naar het nieuwe besturingssysteem, of zal dat binnen een jaar doen. Dit jaar wordt bijna de helft van de zakelijke pc’s met Windows 7 geleverd.

Hoewel concurrenten Linux en Mac OS X de laatste jaren iets aan populareit hebben gewonnen, is Windows nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Zo'n 90 procent van de 1,4 miljard computergebruikers ter wereld heeft dit OS op de pc staan. Hiervan maken miljoenen nog geen gebruik van versie 7, waardoor het zelfs een jaar na lancering nog flink wat groeipotentieel heeft.

Microsoft stopt vandaag met de verkoop van Windows XP aan pc-fabrikanten en de losse verkoop van Windows Vista. Service Pack 1 voor Windows 7 komt in de eerste helft van 2011. Het zal nog zo’n twee jaar duren voordat de opvolger Windows 8 op de markt

Feliciteer Windows7 hier en win één van de 2 Acer notebooks!

Meer nieuws & blogs, oktober 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73