Volg ons op sociale media

Google start prijsvergelijker

Geplaatst op 26 oktober 2010 om 13:21

Na Frankrijk is Google nu ook in Nederland de eerste vroege bèta begonnen van zijn prijsvergelijker Google Shopping, zo meldt Tweakers.net. Nederlandse webshops kunnen hun producten bij Google aanmelden, waarna productresultaten via Google.nl worden getoond.
Webshops die met hun producten in Google Shopping willen worden opgenomen, moeten een feed met hun assortiment bij het Google Merchant Center aanleveren. Het bedrijf indexeert vervolgens de database en zal zoekacties op Google.nl naar items die de webshop verkoopt, tonen bij de resultaten. Google-gebruikers kunnen zien hoeveel shops het product aanbieden, bij welke shops ze het kunnen vinden en wat de laagste prijs is. Ook kunnen ze een boodschappenmandje vullen en direct afrekenen via Google Checkout, als de shops deze betaalmethode ondersteunen. Verder ondersteunt Google Shopping userreviews en kunnen gebruikers filteren op onder andere merknaam en prijs.

Meer nieuws & blogs, oktober 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73