Volg ons op sociale media

ICTWaarborg-garantie

Geplaatst op 29 oktober 2010 om 08:49

Goede voorlichting door overheid en consumentenorganisaties zorgt ervoor dat de consument steeds beter geïnformeerd is over wat de rechten van een consument zijn.

Al geruime tijd merkt ICTWaarborg dat er onduidelijkheid bestaat over de vraag hoe op een goede manier moet worden omgegaan met garantie en non-conformiteit. Omdat iedereen is gebaat bij rust en duidelijkheid op dit gebied, heeft ICTWaarborg onlangs het initiatief genomen voor een gesprek met een aantal partijen, waaronder vertegenwoordigers van consumenten. Daaruit is naar voren gekomen dat ICTWaarborg een garantie zou opstellen, die meer duidelijkheid geeft dan nu het geval is.

Enige tijd terug heeft Dynabyte, gevolgd door Paradigit en Computerland, een zogenaamde toezegging (1) (2) (3) aan de Consumentenautoriteit gedaan. Omdat wordt verwacht dat de Consumentenautoriteit bij haar beoordeling van de afhandeling van garantie- en non-conformiteitszaken door verkopers en fabrikanten de inhoud van deze toezegging als leidraad hanteert, is dit ook de norm geweest voor de ICTWaarborg-garantie.

Op dit moment benadert ICTWaarborg fabrikanten om te horen of ze voor duidelijkheid met betrekking tot garantie en non-conformiteit te zijn. ICTWaarborg legt deze fabrikanten de tekst van de ICTWaarborg-garantie voor.

Omdat ICTWaarborg vindt dat er zo min mogelijk onduidelijkheid behoort te zijn rond het onderwerp garantie en non-conformiteit, zullen de antwoorden worden gepubliceerd op onze website en tevens middels een persbericht ook ter publicatie worden aangeboden aan anderen.

Lees ook: Fabrikanten en distributeurs misbruiken het regresrecht

Meer nieuws & blogs, oktober 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73