Volg ons op sociale media

Omzetgroei voor retail

Geplaatst op 12 november 2010 om 11:55

De verkopen op de Nederlandse retailmarkt trekken weer aan. Vooral de online retail laat forse groeicijfers zien. Dat meldt het CBS vandaag. Na zeven kwartalen van krimp laten de afgelopen drie maanden een branchebrede groei zien van 1,4 procent ten opzichte van dezelfde periode aan jaar eerder. De webwinkels behaalden met een omzettoename van vijftien procent de hoogste groei in de branche. Ook in de eerste twee kwartalen van 2010 hadden de webwinkeliers de hoogste omzetgroei binnen de detailhandel.

Non foodwinkels boekten in het derde kwartaal van dit jaar een omzetgroei van 0,4 procent. In de zeven kwartalen daarvoor was er nog sprake van omzetverlies. Binnen de non foodsector groeide de omzet van winkels in consumentenelektronica en winkels in huishoudelijke artikelen het meest.

Doe-het-zelfwinkels en winkels in woninginrichtingartikelen hadden juist minder omzet dan een jaar eerder. Ook foodwinkels boekten meer omzet in het derde kwartaal. De omzetgroei van twee procent komt volledig op het conto van de supermarkten. Speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen zetten juist minder om.

Bron: Retailnieuws

Meer nieuws & blogs, november 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73