Volg ons op sociale media

Enorme verschillen tussen notebooks

Geplaatst op 15 november 2010 om 14:53

Wie in de winkel loopt ziet hooguit verschillende afmetingen, maar bij een grondige test blijken er forse verschillen tussen ogenschijnlijk zeer vergelijkbare laptops te bestaan. Dat blijkt uit onderzoek van Hardware.Info, dat het afgelopen jaar ruim 150 notebooks testte.
Een notebook die het een uurtje op een accu doet, of eentje die meer dan tien uur rustig door blijft werken? Qua accucapaciteit zijn de verschillen tussen notebooks enorm. "Je moet echt weten wat de verschillen zijn en waarop je moet letten, om geen kat in de zak te kopen", zegt Frank Everaardt van Hardware.Info. Specificaties zeggen lang niet alles: een kleinere of grotere accu, maar ook heel wat andere onderdeken kunnen grote invloed hebben op de daadwerkelijke werktijd van een notebook. Ook de prestaties van vergelijkbaar geprijsde modellen lopen sterk uiteen, afhankelijk van de gebruikte onderdelen. "Dat is de reden dat we bij Hardware.Info producten grondig testen. Zo'n 1500 producten per jaar. En de afgelopen maanden alleen al 150 notebooks."

Zelf vergelijken
Alle specificaties en testgegevens komen in de uitgebreide productdatabase van Hardware.Info terecht, door iedereen kosteloos te raadplegen. "Consumenten kunnen zo zelf producten vergelijken. Daarbij hebben zij niet alleen de keuze uit de notebooks die we het afgelopen jaar hebben onderzocht, maar kunnen consumenten ook terugkijken naar de testgegevens van in totaal meer dan 500 notebooks. Er kan uiteraard ook worden vergeleken met nog niet geteste modellen, louter op basis van specificaties. We willen de consument niet beperken", aldus Everaardt.
De notebooks doorstaan bij Hardware.Info een groot aantal tests. De snelheid van het totale systeem, maar ook van de verschillende onderdelen wordt gemeten en beoordeeld. Ook kijkt Hardware.Info streng naar de werktijd op de accu. Volgens Frank Everaardt zijn fabrikanten daar vaak te positief over. "Door een zware meting uit te voeren weet de consument wat hij of zij minimaal kan verwachten. Afhankelijk van het gebruik kan de daadwerkelijke accuduur dan hooguit meevallen."

De beste
Welk notebook komt nu als beste uit dit enorme aanbod? Dat is natuurlijk afhankelijk van de eisen en wensen van de consument. Volgens Hardware.Info komt, als echt alles bij elkaar wordt opgeteld (prestaties, gewicht en uitbreidingsmogelijkheden) de Sony VAIO Z-serie er het best uit. "Maar dan heb je het niet over een instapmodel", laat Everaardt voor alle duidelijkheid weten.
Het artikel is te vinden op de website van Hardware.info.

Meer nieuws & blogs, november 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73