Volg ons op sociale media

ICTWijzer 2.0

Geplaatst op 17 november 2010 om 20:57

Door de komst van internet en het ontstaan van de netwerkeconomie verandert het contact ingrijpend. Social media, vergelijkingswebsites, (micro-)blogs, forum, chatten, wiki's, social bookmarking, beeld en geluid delen via internet. Allemaal ontwikkelingen die als ICT-bedrijf niet zijn te negeren. Om de consument wegwijs te maken in het aanbod van computerwinkels, startte brancheorganisatie ICTWaarborg (toen nog NLCW) enkele jaren geleden met de portal computerwinkels.nl. Begin dit jaar werd dit ICTWijzer.nl. Niet alleen de naam, maar ook de opzet van de website veranderde.

Waar de website computerwinkels.nl enkel adressen weergaf, helpt ICTWijzer de bezoeker met extra informatie over openingstijden, ervaringen van consumenten en diensten. Daarnaast vermeldt de website niet alleen meer fysieke winkels, maar biedt ICTWijzer de gegevens van 3 vakgroepen: winkel, webwinkel en computerhulp.

ICTWijzer: van platte vermelding naar innovatieve wijzer: ICTWijzer 2.0
Inmiddels volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Begin volgend jaar lanceert ICTWaarborg ICTWijzer 2.0. De nieuwe portal zal een brug slaan tussen winkel, webwinkel en computerhulp.

Webwinkels werken massaal met vergelijkingswebsites, waarop consumenten hun assortiment kunnen zien en vergelijken. Maar deze vergeijkingsites bieden nauwelijks een platform voor fysieke winkels, terwijl dit relevant kan zijn voor veel bezoekers die op zoek zijn naar een adres in hun omgeving waar zij de producten nog diezelfde dag kunnen ophalen.
 
Daarnaast helpt ICTWijzer computerwinkels aansluiting te vinden bij het Internet. Door standaardisatie van voorraadniveau is het binnenkort mogelijk om online de offline voorraadposities in te zien en te reserveren. Nieuwe technieken, nieuwe klanten, nieuwe omzet. Mensen die online opzoek zijn naar een nieuw product kunnen dit door de (buurt)specialist vakkundig en met zekerheid in laten bouwen.
 
Een belangrijk aspect bij de nieuwe opzet ICTWijzer van is dat de consument steeds gevoeliger wordt voor kwaliteit en zekerheid. De prijs is niet altijd het belangrijkste argument. Wat als de winkel volgende week de deuren moet sluiten? Wat als de webwinkel niet thuis is als er een beroep moet worden gedaan op de garantie? En wie laat je binnen als je problemen hebt met je pc en geen tijd hebt om terug te gaan naar de winkel? Vandaar dat kwaliteit en zekerheid een grote rol speelt bij de nieuwe opzet van ICTWijzer.

Vanaf 2011 vindt u de website hier, meer informatie voor deelnemers van ICTWaarborg vindt u hier.

Meer nieuws & blogs, november 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73