Volg ons op sociale media

Tablet overvleugelt pc

Geplaatst op 8 december 2010 om 13:06

De pc verliest zijn centrale positie in het dagelijks leven. Binnen anderhalf jaar worden er meer smartphones en tablets verkocht dan pc's. Dat is de mening van marktvoorspeller IDC. Het aantal pc's dat de fabrieken uitkomt, zal namelijk eveneens stijgen, maar volgens Frank Gens, hoofdanalist bij IDC, is het niet zo dat smartphones en tablets de pc verdringen. Eerder zal de totale computermarkt enorm worden vergroot. Wel meent IDC dat de kleinste mobiele computer, de netbook, door de opkomst van de tablet zal verdwijnen.
Volgens Gens zijn er overeenkomsten met de historische opmars van de pc in het dagelijkse leven. IBM kwam in 1981 met zijn eerste personal computer, maar het duurde tot 1986 voordat het apparaat echt werd geaccepteerd voor algemeen gebruik. Dat was het jaar dat Microsoft naar de beurs ging, waardoor de markt voor pc's aan vertrouwen won.

 

Meer nieuws & blogs, december 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73