Volg ons op sociale media

Nederlander is echte internetgebruiker

Geplaatst op 22 december 2010 om 15:54

Samen met Noorwegen, Denemarken en Luxemburg, behoort Nederland tot de grootste internetgebruikers van Europa. Negen op de tien Nederlanders hebben internettoegang. Het grootste deel van hen is zelfs dagelijks online.
Het Europese gemiddelde aantal internetgebruikers ligt op 69 procent. In Nederland is dat 90 procent, zo blijkt uit een onderzoek van Eurostat. We mogen ook tot de zware gebruikers worden gerekend: 88 procent van de Nederlanders surft elke dag, tegenover 53 procent gemiddeld onder Europeanen. 12 procent surft minstens wekelijks.

Iets online kopen gebeurt in Europa gemiddeld door 56% van de internetgebruikers. Nederland steekt dat met 74 procent flink bovenuit. Alleen nog Denemarken en het Verenigd Koninkrijk steken ons wat dat betreft nog de loef af.
64 procent van de Nederlandse internetgebruikers heeft het afgelopen jaar informatie van de overheid opgezocht op het internet. Dat is een toename van 10% ten opzichte van 2008. Denemarken is Europees koploper met 78 procent, terwijl het Europees gemiddelde rond de 50 procent ligt.

 

 

Meer nieuws & blogs, december 2010

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73