Volg ons op sociale media

Webwinkels krijgen met recycling te maken

Geplaatst op 7 februari 2011 om 10:17

Als het aan de Europarlementsleden ligt zullen webwinkels in de toekomst elektronische apparaten moeten terugnemen als de klant daar van af wil. De kosten die de klant daarbij maakt, komen dan voor rekening van de webwinkels. Dit staat in ontwerpwetgeving die door het Europarlement is opgesteld en is het gevolg van strengere regels om het toenemende volume afgedankte elektrische en elektronische apparaten terug te dringen.
De nieuwe regelgeving is nog in de ontwerpfase en het kan nog geruime tijd duren voordat hij van toepassing is. Het Europees Parlement heeft inmiddels zijn fiat gegeven, en nu is het aan de lidstaten van de unie om het ontwerpbesluit goed te keuren. Het besluit geldt voor de gehele retailbranche, maar lijkt vooral webwinkels te treffen, die niet zijn ingericht om afgedankte elektronica in te zamelen en procedures verder af te handelen. Bovendien gaat het volgens het persbericht van het Europees Parlement alleen om "uiterst kleine hoeveelheden" afval dat naar webwinkels moet kunnen worden teruggestuurd, maar wat hieronder wordt verstaan is nog niet duidelijk. De definitie hiervan zal in een later stadium worden gemaakt.

Meer nieuws & blogs, februari 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73