Volg ons op sociale media

G Data: toename ‘hacktivisme' en malware-aanvallen

Geplaatst op 9 februari 2011 om 16:23

G Data verwacht dat bedrijven in 2011 in toenemende mate zullen worden geraakt door hacktivisme: politiekgemotiveerde aanvallen van hackers. Een andere trend die G Data ziet, is het groeiende belang van sociale netwerken bij het verspreiden van malware. De informatie die op deze sites te verkrijgen is en de integratie van verschillende platformen en applicaties zorgt ervoor dat er meer mogelijkheden zijn voor grootschalige, maar toch persoonlijk aanvallen. Locatie-services en URL-verkorters zullen ook een grotere rol gaan spelen bij het verspreiden van malware in 2011.

Java
Gemiddeld verschijnt er elke 15 seconden een nieuw stuk malware voor pc's die draaien met het besturingssysteem van Microsoft. Volgens G Data is er een toename waargenomen in malware die zwakke plekken in de software van Java uitbuit. Vandaar dat het bedrijf verwacht dat deze trend dit jaar zal doorzetten.

Meer virussen, maar toch beperking van groei
Met niet minder dan 2.093.444 nieuwe virussen en andere malware, werd in 2010 wederom een record gevestigd. Dit aantal gaat ruimschoots heen over het totaal van 2009 en laat een groei zien van 32% in vergelijking met vorig jaar. Ondanks dit hoge aantal, is de groei in de tweede helft van 2010 wel afgenomen. In vergelijking met de eerste helft van 2010, daalde het groeipercentage tot 6% in het tweede semester. Meer informatie over dit onderwerp is te lezen op de website van G Data.

Meer nieuws & blogs, februari 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73