Volg ons op sociale media

TNT kiest 4AllShop als launch partner

Geplaatst op 3 maart 2011 om 09:53

Deze maand start Pakketservice van TNT Post met het aanbieden van een nieuwe betaalmethode voor online winkelen: CheckPay (YouTube). TNT heeft de websites www.databyteshop.nl en www.4allshop.nl gekozen als launch partner. Op de websites, beide onderdeel van ICTWaarborg-deelnemer DataByte uit Steenbergen, kan vanaf morgen 4 maart met CheckPay worden besteld. Johan Zantboer is manager van beide shops en is enthousiast over het nieuwe systeem, Zantboer verwacht met de extra geboden zekerheden ook een nieuwe groep kopers te verwelkomen.

Met CheckPay betaalt een klant alleen als de bestelling ook daadwerkelijk is ontvangen. Voor de webwinkelier biedt CheckPay de zekerheid van aflevering bij de juiste ontvanger.

CheckPay werkt als volgt: zodra een klant een bestelling doet bij een webwinkel, voldoet de klant het aankoopbedrag via iDEAL. CheckPay zorgt ervoor dat dit bedrag eerst op een onafhankelijke tussenrekening wordt gezet. De betaling wordt zowel aan consument als aan de webwinkel gemeld. De consument ontvangt vervolgens een persoonlijke aflevercode via sms en email. Bij aflevering van de bestelling toetst de klant deze code in op de handcomputer van de pakketchauffeur. De klant ontvangt dan zijn bestelling en de webwinkel ontvangt het aankoopbedrag binnen enkele dagen op zijn rekening. Mocht de consument de bestelde goederen niet binnen 30 dagen ontvangen, dan stort TNT Post het aankoopbedrag automatisch terug op zijn rekening.

De Payment Service Provider Ogone start deze week met het aanbieden van CheckPay aan webwinkeliers. Ray Bak, Country Manager Ogone Nederland, zegt over deze nieuwe betaalmethode: "Veiligheid, betrouwbaarheid, innovatie en snelheid zijn de punten waar Ogone voor staat, hierin hebben we met TNT Post een sterke partner gevonden om met CheckPay het vertrouwen van de consument en webwinkelier te wekken." Webwinkelier Databyte uit Steenbergen biedt vanaf eind deze week aan zijn klanten deze nieuwe betaalmethode. Directeur Ton Moerkens van Databyte zegt over CheckPay: "De consument kan er 100% op vertrouwen dat de webshop zijn verplichtingen nakomt".

Zekerheid over aflevering én betaling
Pakketservice van TNT Post speelt met deze dienst in op de vraag van webwinkeliers naar een online achteraf betaalmethode die zekerheid geeft over de aflevering bij de juiste persoon. Consumenten krijgen de zekerheid dat als goederen niet uitgeleverd worden, zij hun geld automatisch terugkrijgen. TNT Post verwacht dat hiermee tegemoet wordt gekomen aan een grote groep weifelende consumenten die nu nog niet online winkelen.

Meer nieuws & blogs, maart 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73