Volg ons op sociale media

ICTWaarborg introduceert productvergelijker

Geplaatst op 8 maart 2011 om 11:01

Wie via internet zoekt naar een televisie, computer, wasmachine of welk product dan ook, belandt al snel bij een prijsvergelijker. Daarbij komt de prijs wel snel prominent in beeld, maar is de productinformatie moeilijker te vinden. Vandaar dat op 1 maart de ICTWijzer Productvergelijker is gelanceerd.

Vanwege de vraag van consumenten introduceerde brancheorganisatie ICTWaarborg vorig jaar de website ICTWijzer.nl waarop algemene informatie over alle computer(web)winkels in Nederland is te vinden. Omdat bleek dat consumenten vooral op zoek zijn naar gedetailleerde informatie over een product dat ze willen hebben, is nu de volgende stap genomen en heeft ICTWijzer.nl het uiterlijk van een productvergelijker gekregen.

Geen prijsvergelijker
"Bewust geen prijsvergelijker", zegt Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg. "Daarvan zijn er al genoeg. De prijzen zijn bij ons natuurlijk ook wel te vinden, maar voorop staat de informatie over producten. Bovendien tonen wij niet alleen het productaanbod van reguliere webwinkels, maar ook van gewone winkels en daarin zijn we uniek, want dat is bij andere vergelijkers niet het geval."
Het productaanbod van gewone winkels is opgenomen in de ICTWijzer Productvergelijker omdat veel mensen graag een product nog dezelfde dag in huis willen hebben of de service en nazorg van een adres in de buurt belangrijk vinden.

Kosteloze deelname
In tegenstelling tot andere vergelijkingswebsites kunnen bedrijven hun producten kosteloos in de productvergelijker van ICTWijzer.nl laten opnemen. Hierdoor onderscheidt de website zich van andere vergelijkingssites, denkt Vale. "Omdat de webshops hen moeten betalen, zullen zij, om de kosten enigszins te beperken, eerder maar een klein deel van hun assortiment aanbieden. Maar als brancheorganisatie willen wij het publiek zo goed mogelijk van informatie voorzien. Bovendien hoeven we aan dit initiatief niet te verdienen."
Wel vindt ICTWaarborg het heel belangrijk betrouwbaarheid te kunnen bieden. Vandaar dat in de productvergelijker alleen winkels worden opgenomen die lid zijn van de brancheorganisatie waardoor de consument bepaalde zekerheden worden geboden.

De ICTWijzer Productvergelijker is mede tot stand gekomen door belangrijke (web)shops als Alternate, CD-ROM-LAND, DataByte, Salland, Take it Now en Yorcom en technisch ontwikkeld door Hardware.Info die zelf ook een succesvolle prijsvergelijker heeft.

Meer nieuws & blogs, maart 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73