Volg ons op sociale media

Security Essentials meer dan 2 miljoen

Geplaatst op 19 maart 2011 om 15:37

De gratis virusscanner van Microsoft werd in september 2009 gelanceerd en is nu alleen in Nederland al goed voor 2 miljoen installaties, zo meldt Microsoft. Microsoft laat verder weten dat van de 2 miljoen (2.081.605 ) installaties er 1,35 miljoen op Windows 7 of Vista is geïnstalleerd en 731.000 op Windows XP. 

De gratis virusscanner stijgt dus nog steeds behoorlijk in populariteit. Aangezien het gratis is, zal de scanner ook wel vaak worden geïnstalleerd op meerdere computers binnen een huishouden waardoor het aantal installaties flink stijgt zo laat Marcel van de Gender ook weten op zijn blog.

Eerder deze maand meldde Tros Radar dat 13% van alle computergebruikers nog steeds onbeschermd zijn en dat In de eerste twee maanden van 2011 computervirussen en spyware de grootste probleemveroorzakers waren bij computergebruikers.

Meer nieuws & blogs, maart 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73