Volg ons op sociale media

Pc-markt maakt onverwachte val

Geplaatst op 14 april 2011 om 14:01

Het aantal computers dat sinds begin dit jaar is geproduceerd, is voor het eerst sinds twee jaar gedaald. Dat is volkomen onverwacht. Kopersstaking, prijsverhogingen en Japan zijn de oorzaken.

Het aantal geproduceerde computers nam af met 3,2 procent ten opzichte van vorig jaar, zegt onderzoeksbureau IDC, dat een lichte groei had verwacht. Volgens het bureau heeft de iPad geen belangrijke invloed op de daling, “hoewel het aantrekkelijk lijkt het daaraan op te hangen.” IDC had in de eerdere groeiverwachtingen voor het eerste kwartaal de invloed van de tablets al meegerekend. Andere factoren zijn meer bepalend.

De daling komt na een jaar van “indrukwekkende verkopen” zegt IDC en doet zich voor ondanks redelijke economische vooruitzichten. Maar de consument, met name in Europa en Amerika, houdt de hand op de knip en ook bedrijven zijn zeer voorzichtig in hun uitgaven. Ook werden componenten duurder. In het eerste kwartaal kwam de onrust in het Midden-Oosten en de aardbeving bij Japan daar nog bij. Dat negatieve sentiment zal in de rest van het jaar na-ijlen, verwacht IDC.

Het hele artikel lezen kan op Webwereld.nl

Meer nieuws & blogs, april 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73