Volg ons op sociale media

MKB blijft achter op internet

Geplaatst op 20 april 2011 om 15:42

Nederland is de voorsprong op het gebied van internet, die het drie tot vier jaar geleden had, deels kwijtgeraakt. Vooral het midden- en kleinbedrijf (mkb) blijft achter, zo meldt nu.nl naar aanleiding van een onderzoek van de Boston Consulting Group (BCG) in opdracht van Google heeft gehouden. Daaruit zou blijken dat de positie van Nederland in de afgelopen jaren is verzwakt vanwege het achterblijven van het midden- en kleinbedrijf (mkb) in vergelijking met de consument. Waar Nederlanders massaal belastingaangifte doen via internet en opvallend vaak vertegenwoordigd zijn op sociale media, blijven de online uitgaven van deze consumenten achter.
In 2009 werd ruim 9,4 miljard euro uitgegeven op het internet, maar dat volgens BCG moet veel hoger kunnen. Wat betreft bestedingen staat Nederland wereldwijd namelijk op plek acht, terwijl ons land qua betrokkenheid de derde positie inneemt en op het gebied van beschikbaarheid op de vierde plek uitkomt.
Volgens het onderzoek realiseerden ondernemers die actief zijn op internet de afgelopen jaren een gemiddelde omzetgroei van 3 procent. Mkb'ers die niet online actief zijn, behaalden in dezelfde periode geen omzetgroei.

 

Meer nieuws & blogs, april 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73