Volg ons op sociale media

Data verbergen maakt encryptie overbodig

Geplaatst op 26 april 2011 om 16:13

Amerikaanse en Pakistaanse wetenschappers hebben software ontwikkeld waarmee gebruikers data op hun harde schijf kunnen verbergen en ontoegankelijk kunnen maken, zo meldt Webwereld. De nieuwe manier maakt het overbodig bestanden door middel van encryptie te versleutelen. Bij de nieuwe methode wordt de exacte locatie van gegevens op de harde schijf geregeld.
De applicatie, die wordt uitgebracht onder een open-source licentie, maakt daarvoor gebruik van steganografie. Dat is het verbergen van belangrijke informatie in onschuldig ogende objecten, een techniek die al wordt jaren gebruikt. Volgens de wetenschappers is het gebruik van encryptie veel te opvallend omdat er dan eenvoudig te zien is welke informatie geheim moet blijven.
De nieuwe software slaat gevoelige data op op schijfclusters die vooraf door hun code zijn vastgesteld. Iemand die de geheime informatie later wil lezen kan dezelfde applicatie gebruiken om van het geheime bestand weer een geheel te maken. Met de techniek zou het mogelijk zijn om een bestand van 20 megabyte volledig onzichtbaar op te slaan op een harde schijf van 160 gigabyte.

Meer nieuws & blogs, april 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73