Volg ons op sociale media

Bedrijf failliet? Gistron probeert geld via klanten te krijgen

Geplaatst op 1 juni 2011 om 08:52

Dat distributeurs goederen vasthouden als die zijn van een bedrijf dat failliet is gegaan en er nog een rekening openstaat, is gebruikelijk. Dat is het retentierecht. Maar het gaat te ver als men zomaar de spullen van particulieren in beslag neemt.
Toch doet distributeur Gistron dat. Data2Biz had een vorig jaar gekochte videokaart die nog onder de fabrieksgarantie viel opgestuurd naar Asus. De fabrikant verving de kaart door een nieuwe en stuurde deze via distributeur Gistron terug naar de klant. Inmiddels was Data2Biz failliet en omdat Gistron nog geld tegoed had van het bedrijf, besloot men de videokaart (eigendom van de particulier) niet terug te geven aan de particulier die eigenaar is van de videokaart.
Een onrechtmatige actie, zo oordeelt ook de curator van Data2Biz. Eigendommen van anderen behoren namelijk te worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

Meer nieuws & blogs, juni 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73