Volg ons op sociale media

Windows 8 - radicaal anders!

Geplaatst op 2 juni 2011 om 21:23

Microsoft heeft vandaag tijdens een speciale bijeenkomst voor het eerst een demonstratie gegeven van Windows 8 aan haar partners en een selecte afvaardiging van de pers. Tijdens de presentatie is de nieuwe touchinterface van Windows getoond en demonstreerde Microsoft ook dat het nieuwe besturingssysteem werkt op uiteenlopende apparaten, niet alleen met X86 processor, maar ook met ARM-chips. Windows 7 werkt alleen met X86-processors van Intel en AMD, terwijl de energiezuinige ARM-processors juist populair zijn voor smartphones en tablets. Videocamera's werden bij de demonstratie helaas niet toegelaten, fototoestellen wel. En eerlijk is eerlijk: Microsoft heeft met de presentatie overtuigend aangetoond dat iedereen die denkt dat Windows en tablets per definitie niet samen gaan er helemaal naast zit...

Het belangrijkste gegeven van de nieuwe Windows versie is dat deze twee verschillende interfaces krijgt. Allereerst is er de gebruikelijke interface zoals we die nu kennen van Windows 7, voornamelijk toegespitst op gebruik met muis en toetsenbord. Daarnaast komt er een nieuwe interface die geheel is geoptimaliseerd voor touchgebruik. Deze tweede schil lijkt een beetje op een kruising tussen Windows Phone 7 en Windows Media Center. Beide interface draaien gelijktijdig: je kunt er super snel tussen schakelen en ze zelfs side-by-side naast elkaar draaien. Juist de aanwezigheid van beide interface moet de kracht van Windows 8 worden: de handige touch interface voor snel en eenvoudige applicaties op een iPad-achtige manier gebruiken en de bekende Windows-interface voor complexere taken.

Lees het volledig artikel bij Hardware.info

Meer nieuws & blogs, juni 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73