Volg ons op sociale media

Controle door vakman kan problemen met nieuw internetprotocol voorkomen

Geplaatst op 8 juni 2011 om 09:21

Vandaag is het IPv6-dag, de dag waarop wereldwijd het nieuwe protocol voor ip-adressen wordt getest. Omdat de oude range adressen sinds de invoering van internet is opgebruikt, was het noodzakelijk nieuwe adressen in te voeren. De nieuwe techniek kan echter wel conflicten veroorzaken wanneer nog met verouderde soft- of hardware wordt gewerkt, zo waarschuwt ICTWaarborg.
 
Een website met een IPv6-adres is niet bereikbaar vanaf een IPv4-adres en andersom. Zo kunnen er 2 'internetten' ontstaan die niet met elkaar zijn verbonden. Daardoor kan bijvoorbeeld het probleem ontstaan dat men niet kan Skypen naar vrienden in Nederland als men op vakantie is in Thailand, of dat een bedrijf in Den Haag niet kan mailen met klanten en leveranciers in Brazilië.

Door de geleidelijke invoering van het nieuwe ip-protocol en de nieuwe apparatuur die het publiek regelmatig aanschaft, worden er geen al te grote problemen verwacht. Momenteel zijn alle Nederlandse providers druk bezig om hun netwerk gereed te maken voor IPv6. Dit gaat zeker op tijd lukken, maar toch kunnen er bij verschillende lokale netwerken problemen worden verwacht. In de komende maanden zal daarom divers netwerkapparatuur moeten worden vervangen. Ook is verstandig dat degenen die bijvoorbeeld nog over een oudere Windows XP-versie of een ouder modem beschikken een computerexpert inschakelen die tests kan uitvoeren.

Brancheorganisatie ICTWaarborg raadt mensen die een en ander zelf willen aanpassen aan contact op te nemen met hun provider en te controleren of de ADSL/kabel-modem geschikt is voor IPv6. Wie zelf routers heeft aangeschaft of met een netwerk werkt, doet er goed aan deze te laten controleren door een ICTWaarborg vakman.

Meer nieuws & blogs, juni 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73