Volg ons op sociale media

Aantal kapotte harde schijven verdrievoudigd

Geplaatst op 21 juni 2011 om 13:52

Het aantal defecte harde schijven is in twee jaar tijd verdrievoudigd, waarbij RAID-systemen geen onfeilbare oplossing zijn. "Veel bedrijven houden er geen rekening mee dat meerdere harde schijven tegelijkertijd kunnen uitvallen en laten na om op zijn minst de belangrijkste data te backuppen", zegt Robbert Brans van Attingo. Het bedrijf zag het aantal data recovery gevallen van 2009 tot 2010 verdrievoudigen.
Hierbij waren vrijwel altijd harde schijven met een relatief grote opslagcapaciteit betrokken. Ging het in 2009 nog gemiddeld om een capaciteit van één terabyte, in 2010 was dat al opgelopen naar drie terabyte. Ook het aantal defecte harde schijven in RAID-systemen is volgens het data recovery bedrijf "indrukwekkend".
Volgens Brans toont de realiteit aan dat het argument dat meerdere harde schijven niet tegelijkertijd zullen uitvallen niet opgaat. Er zijn tal van oorzaken waarom er juist meer schijven op hetzelfde moment uit kunnen vallen, zoals veel voorkomende spanningspieken, productiefouten, oververhitting of schokken tijdens het transport.
Een andere boosdoener kan de ingebouwde RAID-controller firmware zijn. "We constateren een toename van de storingen als gevolg van defecte of slecht geprogrammeerde controllersoftware", aldus Brans. "Veel bedrijven geloven dat er met hun data, na het investeren in een dure RAID-oplossing, niets kan gebeuren. Dat is een vergissing die bedrijven fataal kan worden", stelt de datahersteller.

Bron: Security.nl

 

Meer nieuws & blogs, juni 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73