Volg ons op sociale media

Gratis workshop ‘Voorkom geweld in de winkel´

Geplaatst op 22 juni 2011 om 10:24

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) organiseert een aantal workshops met als thema hoe u overvallen of agressie in de winkel kunt voorkomen, hoe u dient te handelen tijdens en na een overval en hoe u het beste kunt reageren bij agressie in de winkel. Er is ook een kleine informatiemarkt waar u met vragen terecht kunt. De deelname is geheel kosteloos.

Overvallen
Het aantal overvallen in de kleine detailhandel in Nederland is flink gestegen in 2009. Winkeliers worden het slachtoffer van criminelen die het gebruik van geweld niet schuwen. Eind 2009 heeft de overheid een vermindering van het aantal overvallen tot doel gesteld. Door de inzet van de politie en het openbaar ministerie zien we in 2010 reeds een daling van 10% van het aantal overvallen in vergelijking met 2009.
Echter, elke overval is er één te veel! Niet alleen vanwege de schade maar vooral vanwege de impact die het heeft op u en uw medewerkers! Maar wat kunt u doen om een overval te voorkomen en wat moet u doen tijdens een overval?

Winkeldiefstal en agressie
Jaarlijks kost winkeldiefstal de detailhandel 1 miljard euro. Bij het aanhouden van winkeldieven is agressie en geweld helaas geen uitzondering. Uit onderzoek van het HBD blijkt dat ruim 30% van de winkeliers te maken heeft met agressieve `klanten´. Toch is het aanhouden van winkeldieven belangrijk omdat u hiermee een belangrijk signaal geeft aan de dader. Namelijk dat winkeldiefstal niet wordt niet geaccepteerd en de dader wordt gestraft voor zijn daden. Maar hoe kunt u agressie in de winkel voorkomen en wat moet u doen als een winkeldief onverhoopt toch agressief wordt?

Voorkomen is beter dan genezen
Ondernemers en werknemers kunnen veel doen om overvallen en agressie bij winkeldiefstal te voorkomen. U wordt dan ook van harte uitgenodigd voor de gratis bijeenkomst `Voorkom geweld in de winkel´ met workshops, een paneldiscussie en een informatiemarkt. Op de avond zijn er twee workshops van 45 minuten over de basis van:
- overvalpreventie en wat te doen tijdens een overval
- het voorkomen van winkeldiefstal en het omgaan met agressie
De bijeenkomsten zijn geheel kosteloos voor u en uw medewerkers en worden u aangeboden door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de Kamer van Koophandel, het Openbaar Ministerie en de Politie. Kijk hieronder voor het programma en een bijeenkomst bij u in de buurt.
Alle deelnemers dienen zich individueel aan te melden. Wilt u meer dan tien medewerkers aanmelden, stuurt u dan een e-mail naar Monique van Hofwegen van het HBD op m.vanhofwegen@hbd.nl.

Programma
Vanaf 18.00 uur wordt u ontvangen met koffie/thee en een broodje en kunt u reeds een bezoek brengen aan de informatiemarkt
19.00 uur Officiële start bijeenkomst
19.15 uur Start workshop 1
20.00 uur Korte pauze
20.15 uur Start workshop 2
21.00 uur Vragenronde aan de gemeente, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Politie en het Openbaar Ministerie
21.30 uur Informatiemarkt en borrel

Maandag 26 september: Den Haag
Kamer van Koophandel Den Haag, Koningskade 30, 2596 AA Den Haag
Meld u aan

Dinsdag 27 september: Zoetermeer
Stadhuis Zoetermeer, Markt 10, 2711 CZ Zoetermeer
Meld u aan

Donderdag 29 september: Delft
Wijkcentrum de Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4, 2624 LD Delft
Meld u aan

Meer nieuws & blogs, juni 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73