Volg ons op sociale media

Consument besteedt 2,1 biljoen dollar aan digitaal leven

Geplaatst op 28 juni 2011 om 15:23

Wereldwijd spenderen consumenten dit jaar wereldwijd gezamenlijk zo’n $2,1 biljoen aan hun digitale leven. Het meeste geld (62 procent) wordt uitgeven aan toegang tot internet en diensten, zoals breedband, mobiel bellen, online gamen en betaaltv, zo blijkt uit onderzoek van bureau Gartner.
Vorig jaar gaven consumenten wereldwijd gezamenlijk zo’n $2 biljoen uit om hun digitale levensstijl in stand te houden. Het onderzoeksbureau zal verwacht dat dit bedrag in 2015 is gestegen tot $2,8 biljoen.
Het op één na duurste segment in het digitale leven zijn de mobiele apparaten. Consumenten geven hier dit jaar gezamenlijk zo’n $600 miljard aan uit. Het gaat daarbij om apparaten uiteenlopend van mobiele telefoons, tablets, televisies en gameconsoles. Het minst ($200 miljard) wordt uitgegeven aan content en software zoals video on demand, pay per view, pc en gamesoftware, digitale muziek, ebooks en aankopen gedaan in de verschillende app stores.

Bron: De Telegraaf

Meer nieuws & blogs, juni 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73