Volg ons op sociale media

BAS Group neemt Dynabyte en Dixons over

Geplaatst op 19 juli 2011 om 12:54

Elektronicaketens Dixons en Dynabyte worden overgenomen door branchegenoot BAS Group uit Almere. Door de overname wordt BAS Group naar eigen zeggen een van de grootste elektronicaketens van Nederland. Alle centrale activiteiten na de overname worden ondergebracht op het hoofdkantoor van BAS Group in Almere. Hierdoor gaan 90 banen verloren bij het hoofdkantoor van Dexcom in Den Bosch. Het personeel in de winkels hoeft niet te vrezen voor hun baan.

De consument zou baat hebben bij een overname. Volgens Dexcom krijgen de winkels van Dixons en Dynabyte een extra impuls door de overname. Het gevolg zou zijn dat de winkels van Dynabyte en Dixons met scherpere prijzen zouden kunnen werken. Dit zou mogelijk zijn door het door BAS Group ontwikkelde logistieke systeem voor de MyCom-formule. Ook wordt het beheersysteem van de websites van Dynabyte en Dixons vernieuwd naar het voorbeeld van MyCom.

Door de overname, die nog door de NMa moet worden goedgekeurd, krijgt BAS Group aanzienlijk meer fysieke winkels in zijn bezit. Dixons heeft er momenteel 160 en Dynabyte heeft de beschikking over 44 fysieke locaties. MyCom zelf heeft momenteel 26 winkels, terwijl BAS Group-dochter Vobis 37 filialen heeft.

bron: Nu.nl en Tweakers.net

Meer nieuws & blogs, juli 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73