Volg ons op sociale media

Ondernemers vaak slachtoffer van oplichters

Geplaatst op 2 augustus 2011 om 16:54

Vooral ondernemers zijn nog vaak een te makkelijke prooi voor oplichters, zo stelt directeur Fleur van Eck van de Stichting Aanpak Financieel-economische Criminaliteit in Nederland (SafeCin). De stichting vindt dat de overheid te weinig optreedt tegen fraude.

Morgen begint een rechtszaak die ondernemersorganisatie MKB-Nederland aanspande tegen drie bedrijven die zich schuldig zouden maken aan acquisitiefraude. Dat is een vorm van zwendel waarbij ondernemers bestookt worden met spookfacturen voor nepadvertenties. Justitie liet de zwendelaars ongemoeid.

Vorig jaar kwamen bij SafeCin alleen al 8300 meldingen van acquistitiefraude binnen. Dat de advertentiemaffia tot dusver buiten schot bleef, vindt Van Eck onbegrijpelijk. De afgelopen jaren begon ze zelfs enkele malen een procedure om justitie tot actie te bewegen, zonder succes. “Justitie wacht op het ministerie van Economische Zaken, dat de regie heeft over de kamers van koophandel. Maar die dienen helaas toe te staan dat dit soort bedrijven staan ingeschreven.”

Bron: Het Parool

Meer nieuws & blogs, augustus 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73