Volg ons op sociale media

Shoppen met tablet of smartphone

Geplaatst op 19 september 2011 om 15:29

44 procent van de bezitters van een tablet koopt wel eens via het internet op diezelfde tablet bij een (web)winkel. Van de consumenten met een smartphone koopt ruim 13 procent wel eens via deze telefoon iets online. Een en ander blijkt uit de consumentenmonitor van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), een maandelijkse internetenquête onder ruim 1.000 Nederlanders van achttien jaar en ouder.

Shoppen ‘on the way’
Bezitters van een smartphone of tablet gebruiken deze voorafgaand aan een winkelbezoek, bijvoorbeeld om een boodschappenlijstje samen te stellen, het productaanbod of aanbiedingen te bekijken, kortingscoupons te verzamelen of de locatie van een winkel in de buurt op te zoeken. Ruim 60 procent van hen doet dat thuis, 56 procent overal waar het uitkomt, een kwart onderweg in de auto of trein en veertien procent in de winkelstraat. Ook tijdens het winkelen gebruikt ruim een kwart van de bezitters van een smartphone of tablet deze wel eens. Voordat zij een product kopen, willen ze bijvoorbeeld extra informatie opzoeken over ingrediënten, een review van een film bekijken, prijsvergelijkingsites bekijken of foto’s van het product maken. Dertig procent van de mensen met een tablet en/of een smartphone heeft apps van winkels of winkelketens op zijn tablet of smartphone. Dat is twaalf procent van alle volwassenen. De AH-app (Appie) is de meest bekendste en meest gebruikte.

Scannen
Van de mensen met een smartphone heeft 35 procent daarop een applicatie (app) voor het scannen van barcodes van producten. Door te scannen ziet  men meteen wat over het product op internet te vinden is, zoals de prijs of een review over het artikel. Dit maakt het winkelen interactief. Overigens maakt niet iedereen hier erg intensief gebruik van. Bijna de helft doet dat minder dan eens per maand, zes procent gebruikt de app zeker elke week. Naast barcodes wordt steeds vaker gebruik gemaakt van QR-codes. Van de smartphone bezitters heeft 38 procent een applicatie voor het scannen van QR-codes op die smartphone.

Meer nieuws & blogs, september 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73