Volg ons op sociale media

Eerste versie Windows 8 massaal gedownload

Geplaatst op 28 september 2011 om 09:31

De developer preview van Windows 8 die vorige week door Microsoft beschikbaar werd gesteld voor software-ontwikkelaars, wordt ook massaal gedownload door Nederlandse consumenten.

Dat blijkt uit onderzoek van Hardware.Info, één van Nederlands grootste ICT- en technologiewebsites. Uit een poll onder ruim 2800 bezoekers blijkt dat bijna 24% van het technologie-georiënteerde publiek van deze site de eerste preview versie van Windows 8 afgelopen week al heeft geïnstalleerd.

De developer preview is weliswaar voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars om software te kunnen maken voor deze nieuwe Windowsversie, maar Microsoft heeft de testversie van het nieuwe besturingssysteem voor iedereen beschikbaar gesteld als gratis download. Hoewel het om een zeer vroege versie gaat waarbij de stabiliteit geenszins gewaarborgd is, blijkt dat geen obstakel voor early adopters om het pakket met de nieuwe Metro-gebruikersinterface massaal uit te proberen. Microsoft liet zelf al weten dat de software vorige week na één dag al ruim 500.000 maal gedownload was.

Van alle respondenten geeft bijna 15% aan Windows 8 bij wijze van proef geïnstalleerd te hebben, maar daarnaast ook gebruik te blijven maken van Windows Vista of Windows 7. Een kleine groep van 3,6% geeft zelfs aan Windows 8 inmiddels te gebruiken om daadwerkelijk mee te werken.

Nog niet

De meerderheid van de respondenten kijkt de kat echter nog even uit de boom. Ruim 36% zegt tevreden te zijn met Windows 7, terwijl bijna 12% aangeeft nog niet te weten of zij met de huidige preview-versie gaan experimenteren. Eveneens 12% van de ondervraagden geeft aan sowieso op de release candidate – de laatste testversie voordat de software daadwerkelijk op de markt komt – te wachten.

Eerste reacties

De eerste reacties van gebruikers op het nieuwe besturingssysteem met de Metro-interface zijn wisselend. Vooral het ontbreken van het traditionele startmenu wordt door velen als een groot minpunt gezien, terwijl de Metro-interface volgens gebruikers niet handig is op computers zonder touchscreen. Wel is men te spreken over de stabiliteit van deze eerste testversie, het vernieuwde taakbeheer en de zogeheten ribbon-interface, het menu boven in beeld dat ook al gebruikt wordt in bijvoorbeeld Word en Outlook, die nu ook in de verkenner wordt gebruikt.

Meer nieuws & blogs, september 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73