Volg ons op sociale media

Getty Images dreigt

Geplaatst op 4 oktober 2011 om 16:10

Diverse bedrijven hebben de afgelopen weken een brief met een (vaak fikse) nota ontvangen van Getty Images voor het gebruik van foto's op de website. TROS Radar besteedde hier aandacht aan, waarbij vooral werd ingegaan op de vraag hoe serieus de dreigbrieven van Getty Images moeten worden genomen.
Volgens meerdere advocaten die de belangen behartigen van mensen die met Getty in de clinch liggen, zijn de schikkingsvoorstellen die door het bedrijf worden gedaan veel te hoog. Het neigt naar legale afpersing. Zwak punt is verder dat Getty Images vooralsnog weigert in te gaan op verzoeken om het bewijs te leveren dat zij de fotografen van de bewuste foto's ook daadwerkelijk vertegenwoordigen.
Ondanks de dreigbrieven zijn er tot op heden nog geen gevallen bekend dat Getty Images ook werkelijk iemand heeft gedagvaard. De uitzending van TROS Radar is hier te zien.

Meer nieuws & blogs, oktober 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73