Volg ons op sociale media

Boetes voor garantiemisleiding

Geplaatst op 10 oktober 2011 om 16:02

De Consumentenautoriteit heeft vijf elektronicaondernemingen boetes opgelegd van EUR 90.000 per bedrijf voor het misleiden van consumenten over hun garantierechten. De ondernemingen informeerden consumenten onjuist en misleidend over hun rechten na afloop van de periode van fabrieksgarantie.
Uit onderzoek bleek dat de vijf beboete bedrijven gedurende de onderzoeksperiode consumenten onjuiste of onvolledige informatie hebben verstrekt over hun rechten m.b.t. garantie. De Consumentenautoriteit heeft geconcludeerd, dat deze bedrijven consumenten vaak ten onrechte lieten weten dat zij na het verstrijken van de fabrieksgarantie geheel of gedeeltelijk moesten betalen voor reparatie van het kapotte apparaat en/of dat zij geen recht hadden op kosteloos herstel of vervanging.
Soms gaan bedrijven de fout in omdat zij in hun algemene voorwaarden de suggestie wekken dat klanten na de garantieperiode op moeten draaien voor reparatiekosten. Voor de deelnemers van ICTWaarborg geldt dat niet. Die hanteren bij een consumentenkoop de standaard algemene voorwaarden van ICTWaarborg en daarin komt dit niet voor.

Voor een uitgebreidere toelichting, zie het artikel Garantiemisleiding.

Meer nieuws & blogs, oktober 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73