Volg ons op sociale media

Nederland koploper in veiligheidssoftware

Geplaatst op 17 oktober 2011 om 13:58

Het gebruik van veiligheidssoftware is in geen enkel EU-land zo hoog als in Nederland. Vrijwel iedere Nederlandse internetgebruiker heeft veiligheidssoftware en update deze regelmatig. Daar staat tegenover dat Nederlanders, samen met Duitsers, Belgen en Fransen, het meest last hebben van spam. Ruim de helft van de internetgebruikers (56 procent) in de Europese Unie had in 2010 te maken met spam (ongewenste e-mails). In ons land was dat 68 procent.
Het gebruik van veiligheidssoftware om de eigen computer en gegevens te beschermen is in Nederland zeer wijdverbreid. Maar liefst 96 procent van de internetgebruikers beschikt over veiligheidssoftware zoals een virusscanner, anti-spamprogramma of firewall. Van hen installeert 80 procent een nieuwe versie, telkens als deze beschikbaar komt. Nog eens 12 procent installeert af en toe bijgewerkte versies van het veiligheidspakket. Slechts een op de 20 internetgebruikers installeert nooit een bijgewerkte versie van de veiligheidssoftware.
Computervirussen zoals een computerworm of Trojaans paard daarentegen komen in Nederland minder voor dan in andere EU-landen. Bijna een op de drie internetgebruikers in de EU heeft in 2010 een computervirus gehad, tegen 23 procent in Nederland. Samen met Duitsland, Finland, Ierland en Oostenrijk behoort Nederland tot de vijf landen waar minder dan een kwart van de internetgebruikers is getroffen door computervirussen.

Bron: CBS

Meer nieuws & blogs, oktober 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73