Volg ons op sociale media

Binnen 5 jaar dataverkeer vertienvoudigd

Geplaatst op 7 november 2011 om 16:41

Fabrikant van telecomapparatuur Ericsson voorspelt dat de hoeveelheid dataverkeer tussen nu en 2016 met 60% zal toenemen waardoor het zal vertienvoudigen. Het downloaden en versturen van video op mobiele apparaten zal de belangrijkste oorzaak zijn van deze groei.
Dat blijkt uit het rapport Traffic and Markets Data. Ericsson haalt de benodigde gegevens uit eigen metingen van netwerken in meer dan 180 landen. Dit jaar zullen er negenhonderd miljoen mobiele data-abonnementen zijn; in 2016 worden dat er vijf miljard.
Het meeste mobiele verkeer zal worden gegenereerd in grootstedelijke gebieden. Volgens het bedrijf wordt in 2016 zestig procent van al het mobiel dataverkeer gegenereerd door gebruikers die samen minder dan één procent van de aardbol innemen.
De toename van mobiel dataverkeer gaat nog verder voor smartphones. Hun aandeel zal in 2016 vertwaalfvoudigen. Op dat moment zal er bijna evenveel mobiel dataverkeer worden gegenereerd door smartphones als door pc’s en tablets samen.

Meer nieuws & blogs, november 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73