Volg ons op sociale media

Licht herstel verkoop computers in Nederland

Geplaatst op 14 november 2011 om 16:26

Hoewel de verkoop van computers in West-Europa in het derde kwartaal geheel gezien is afgenomen, steeg de verkoop in Nederland met 2,5 procent in vergelijking met vorig jaar.
In totaal werden er in ons land 927.000 pc’s verkocht. Een jaar eerder waren dat er 905.000. Laptops zijn goed voor ruim 70 procent van deze leveringen, dat is iets minder dan een jaar geleden. In het tweede kwartaal van 2011 kromp de Nederlandse pc-markt nog met 13 procent.
In West-Europa werden 14,8 miljoen computer verhandeld, jaar eerder waren dat er nog 16,7 miljoen. De daling wordt vooral veroorzaakt door mobiele computers en dan in het bijzonder de netbooks. In dit segment was een daling van meer dan 40 procent te zien.
Over het algemeen blijft de zakelijke markt het met een daling van 2,1 procent redelijk doen. Consumenten kiezen echter steeds vaker voor bijvoorbeeld een tablet. Dit resulteert in een afname van 18,8 procent. Tablets zijn niet in de cijfers van Gartner verwerkt.
De cijfers zijn afkomstig van onderzoeksbureau Gartner dat de leveringen uit het derde kwartaal van 2011 vergeleek met de cijfers van dezelfde periode een jaar eerder. Na een afname van 19 procent in het tweede kwartaal, lopen de leveringen in het derde kwartaal met 11,4 procent terug. Nederland kent echter een lichte groei.
HP blijft in West-Europa de nummer 1-positie bekleden, maar moet wel genoegen nemen met 7,5 procent minder leveringen. Acer, de nummer twee, ziet de leveringen zelfs dalen met 45,1 procent. De enige stijgers zijn Asus (+20,3 procent) en Apple (+9,6 procent). Asus heeft Dell (-10 procent) inmiddels ingehaald wat betreft marktaandeel. Apple staat nog net achter de voormalig nummer drie.

Bron: nu.nl

Meer nieuws & blogs, november 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73