Volg ons op sociale media

Meldpunt Internetoplichting succes

Geplaatst op 20 december 2011 om 17:08

In het eerste jaar van zijn bestaan heeft het Meldpunt Internetoplichting dertigduizend meldingen binnengekregen. Daarvan zijn 175 zaken in behandeling genomen, wat heeft geleid tot 50 grote onderzoeken en enkele aanhoudingen.
Dat blijkt uit informatie van het meldpunt - een samenwerkingsverband van politie, openbaar ministerie en Marktplaats.nl - dat sinds vorig jaar oktober actief is als een laagdrempelig centraal loket voor online oplichtingszaken.
Het meldpunt wil het vooral veelplegers moeilijker maken. De meldingen leiden niet altijd tot strafrechtelijke onderzoeken, maar het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat Marktplaats bepaalde accounts opzegt of banken onderzoek gaan doen naar verdachte transacties.
Consumenten weten de checkfunctie van het Meldpunt Internetoplichting goed te vinden, aldus de politie. De afgelopen twee maanden werd hier 248.000 keer gebruik van gemaakt om na te gaan of een verkopende partij (particulier of webwinkel) betrouwbaar is.

Meer nieuws & blogs, december 2011

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73