Volg ons op sociale media

Drie wachtwoorden voldoende

Geplaatst op 9 januari 2012 om 10:12

Volgens beveiligingsexpert Robert Graham hoeven internetgebruikers slechts drie wachtwoorden te onthouden om al hun online accounts en gegevens te beschermen.
Graham onderscheidt drie lagen waarvoor een wachtwoord wordt gebruikt. De belangrijkste is het e-mailaccount. Als dit wordt gehackt, kunnen hackers namelijk de wachtwoorden van al je andere accounts resetten. Dit wachtwoord moet volgens hem dan ook complex zijn en niets met andere accounts te maken hebben.
De tweede laag zijn grote webwinkels, zoals Amazon.com en Apple.com. Volgens Graham worden deze grote websites waarschijnlijk niet gehackt, zodat hiervoor waarschijnlijk hetzelfde wachtwoord kan worden gebruikt.
De laatste en minst belangrijke laag is voor websites waarbij het geen ramp is als het wachtwoord verloren raakt, vindt Graham. "Je zou een eenvoudig wachtwoord zoals passwd1234 voor al deze accounts kunnen kiezen. Het wordt waarschijnlijk binnen een jaar gestolen, maar wat maakt dat uit?"
Voor extra bescherming adviseert hij wel om het wachtwoord uniek te maken, bijvoorbeeld bij de derde laag. Gebruikers zouden in dit geval de domeinnaam als wachtwoord kunnen gebruiken. "Bijvoorbeeld 'wwoordICTWaarborg'. Als een hacker inbreekt en een geautomatiseerd script draait om te zien of je wachtwoord uniek is, zal het script geen match op andere sites vinden." Een hacker die het wachtwoord handmatig controleert zal het 'schema' ontdekken, maar als het gaat om een gehackt lek van honderdduizenden wachtwoorden is het onwaarschijnlijk dat iemand elk wachtwoord handmatig naloopt.

Bron: Security.nl

Meer nieuws & blogs, januari 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73