Volg ons op sociale media

Western Digital moet hd-productie afstoten

Geplaatst op 6 maart 2012 om 15:41

Western Digital moet de fabricage van harde schijven voor desktops verkopen aan een concurrent als het door wil gaan met de overname van rivaal Hitachi Storage Technologies, zo heeft de Amerikaanse concurrentiewaakhond Federal Trade Commission bepaald. De overname zou anders te verstorend werken voor de concurrentie in de markt van harde schijven voor desktops. Afgelopen november bepaalde de Europese Commissie eveneens dat die productie moet worden afgestoten.
Als de overname van Hitachi's harde schijf-activiteiten onverkort zou doorgaan, zouden er op die markt slechts twee spelers overblijven: Western Digital en Seagate, dat op zijn beurt de harddisk-activiteiten van Samsung heeft opgekocht.
Western Digital heeft inmiddels al een overeenkomst gesloten met concurrent Toshiba om aan de wensen van de Amerikanen en Europeanen te kunnen voldoen. De deal stelt Toshiba in staat 3,5 inch harde schijven te fabriceren voor zowel desktops als consumentenelektronica. In ruil daarvoor krijgt Western Digital Toshiba Storage Device, waarvan de fabrieken in Thailand nog steeds stilliggen na de overstromingen in dat land.
Inmiddels hebben ook de Chinese autoriteiten zich in het overnamespel gemengd. Zij willen dat het nu geheten Viviti Technologies op zijn minst twee jaar lang onafhankelijk blijft opereren. Ook mag het gedurende die periode geen informatie delen met Western Digital, zoals over prijzen, voorraden en klanten. Western Digital heeft op deze nieuwe eisen nog niet gereageerd.

Bron: Webwereld

Meer nieuws & blogs, maart 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73