Volg ons op sociale media

Consumentenbond dreigt Apple met rechtszaak

Geplaatst op 20 maart 2012 om 08:50

Europese consumentenorganisaties waaronder de Consumentenbond roepen Apple op het garantiebeleid en de communicatie daarover aan te passen. De Consumentenbond dreigt met juridische stappen. In januari kreeg Apple door de Italiaanse mededingingsautoriteit al een boete van € 900.000,- vanwege het misleiden van consumenten wat betreft garantie.
De Consumentenbond roept Apple nu in samenwerking met consumentenorganisaties in Italië, Duitsland, België, Luxemburg, Portugal, Denemarken, Polen, Slovenië en Spanje op het garantiebeleid aan te passen.
Zo noemt de bond de informatie op de website van Apple misleidend. Het bedrijf vertelt consumenten bijvoorbeeld dat zij recht hebben op één jaar commerciële garantie. Maar het is de bond een doorn in het oog dat Apple nalaat te vermelden dat consumenten in Nederland wettelijk gezien recht hebben op een deugdelijk product gedurende de gehele verwachte levensduur van dat product. Dit betekent dat bij aantoonbare gebreken de consument na het eerste jaar rechten heeft, ook zonder extra garantie.
En juist Apple is heel actief met het verkopen van een kostbare extra garantie, het Applecare Protection Plan. Dit overlapt grotendeels met de wettelijke garantie voor consumenten, maar ook daarover is Apple niet duidelijk. Als Apple niet bereid is de informatie aan te passen, overweegt de Consumentenbond juridische stappen.

Meer nieuws & blogs, maart 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73