Volg ons op sociale media

Apple over de streep: 2 jaar garantie

Geplaatst op 2 april 2012 om 08:51

Van harte ging het niet, maar een veroordeling door een Italiaanse rechtbank en de dreiging van Europese consumentenorganisaties ook juridische stappen te ondernemen, hebben Apple doen besluiten haar garantiebeleid aan te passen. Voortaan krijgen Europese consumenten minimaal 2 jaar garantie, zo meldt de website van Apple.
Het bedrijf heeft de garantievoorwaarden aangepast nadat het eerder op de vingers werd getikt door een Italiaanse rechtbank. Die veroordeelde Apple tot een boete op van € 900.000 wegens garantiemisleiding, omdat consumenten niet op de hoogte werden gebracht van hun wettelijke recht op minimaal twee jaar garantie. Het bedrijf verzweeg dat op zijn site en in zijn winkels. Bovendien probeert het bedrijf klanten het AppleCare Protection Plan te verkopen, terwijl een deel van die 'bescherming' al wettelijk vastgelegd is.
Enkele weken geleden riepen de Consumentenbond en andere Europese consumentenorganisaties Apple ook al op om het garantiebeleid en de communicatie daarover aan te passen. Zij dreigden toen ook met juridische stappen indien het bedrijf niet aan de oproep gehoor zou geven. Dat lijkt van de baan te zijn nu de fabrikant zijn voorwaarden heeft aangepast: de nieuwe garantieregels gelden voor alle Apple-producten en alle burgers van de EU.

Meer nieuws & blogs, april 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73