Volg ons op sociale media

Dit jaar verdubbeling verkoop tablets verwacht

Geplaatst op 11 april 2012 om 12:05

Volgens een onderzoek van Gartner zullen er eind dit jaar naar verwachting wereldwijd 118,9 miljoen tablets zijn verkocht. Een verdubbeling ten opzichte van 2011 toen de teller stokte bij 60 miljoen exemplaren, zo meld de Telegraaf. Apple’s iPad blijft daarbij marktleider met een aandeel van 61,4 procent, gevolgd door Android met 31,9 procent.
De voorbije twee jaren werd de tabletmarkt compleet gedomineerd door Apple en de specialisten van Gartner hebben weinig redenen om aan te nemen dat dat ineens zou veranderen. Maar ook de rest van het deelnemersveld blijft niet stilstaan en zal er volgens de verwachtingen de komende jaren flink op vooruitgaan. In die mate zelfs dat de totale verkoop van tablets de komende vier jaar explosief zal stijgen, zo becijferden de Gartner-analisten.
“Ondanks dat pc-leveranciers en telefoonfabrikanten een stuk van de taart willen en een stap zetten in de tabletmarkt, is, buiten Apple met de iPad, het success zeer beperkt”, meent onderzoekster Carolina Milanesi. “Terwijl fabrikanten moeite hadden te concurreren op prijs en zich te onderscheiden van de rest, werden voorraden opgebouwd, maar slechts 60 miljoen exemplaren bereikte in 2011 de consument. Begin 2012 is de situatie niet verbeterd, toen met de nieuwe iPad een nieuw referentiepunt verscheen om te verslaan.”
Omdat er weinig aankondigingen waren op zowel de Consumer Electronics Show als het Mobile World Congress lijkt de concurrentie volgens Milanesi gewacht te hebben op wat Apple zou brengen. Ze gaat er van uit dat veel fabrikanten wachten tot Windows 8 klaar is in de hoop dat dat hen kan helpen in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.

Meer nieuws & blogs, april 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73